Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vader uit Arnhem moet 1 jaar en 8 maanden de cel in voor jaren ernstig misbruiken minderjarige dochters

Een vader uit Arnhem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 1 jaar en 8 maanden voor het jarenlang ernstig misbruiken van zijn minderjarige dochters.

De 58-jarige man is schuldig bevonden aan ontucht met zijn minderjarige dochters. Dit zou gedurende een lange periode hebben plaatsgevonden. Hiervoor heeft de verdachte 30 maanden cel, waarvan 10 maanden voorwaardelijk opgelegd gekregen. Verder zijn er voorwaarden zoals een contactverbod met zijn dochters en het betalen van een schadevergoeding van 15.000 euro per persoon. De opgelegde straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Volgens de rechtbank heeft de man zijn dochters op zeer jonge leeftijd jarenlang structureel misbruikt. De man heeft voor zichzelf steeds weer doelbewust de omstandigheden gecreëerd om zich aan zijn dochters te vergrijpen. Het misbruik was zo frequent dat zijn jonge dochters lange tijd hebben gedacht dat het normaal was, aldus de rechter. Hij heeft zijn dochters misleid en leefde al die tijd met zijn gezin alsof het misbruik nooit had plaatsgevonden.