Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Vader uit Meerkerk veroordeeld tot 8 jaar cel voor jarenlang misbruiken minderjarige dochters

Een vader uit Meerkerk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar voor het misbruiken van zijn minderjarige dochters.

De drie dochters hebben verklaard dat de 51-jarige man meerdere keren per week ontuchtige handelingen pleegde en hen misbruikte. De verdachte heeft dit tijdens de zitting ook bekend. Bij één dochter begon het misbruik in 2008 en eindigde het pas toen zij in 2013 haar ouderlijk huis ontvluchtte en bij haar opa en oma ging wonen. Ondanks dat de man wist dat zijn dochter kort daarna aangifte tegen hem had gedaan, waarbij hij haar wegzette als leugenaar, begon hij met het misbruiken van zijn andere twee dochters. Bij de één vond het misbruik plaats vanaf haar 12e tot haar 16e; bij de ander stopte het pas nadat ze in 2020 aangifte tegen haar vader had gedaan. 

Volgens de rechtbank heeft de man zich jarenlang schuldig gemaakt en zeer ernstige en grove wijze inbreuk gemaakt op de lichamelijke integriteit van zijn drie minderjarige dochters. De officier van justitie had zes jaar cel geëist. De rechtbank heeft een hogere gevangenisstraf van acht jaar opgelegd. Daarnaast mag hij de komende vijf jaar geen contact leggen met zijn dochters en moet een schadevergoeding betalen.