Een 23-jarige man uit het Zeeuwse Domburg is veroordeeld tot 6 jaar cel voor het doden van zijn zoontje. Volgens de rechtbank heeft de man zijn vier maanden oude baby zo hard door elkaar geschud dat het kind overleed.

De verdachte heeft altijd ontkend dat hij het kind iets heeft aangedaan. Zijn advocaat pleitte voor vrijspraak. De rechter heeft vastgesteld dat op basis van het geconstateerde letsel en het oordeel hierover van de deskundigen het niet anders kan dan dat de verdachte dat heeft veroorzaakt. De rechtbank vindt dit zeer ernstig en in dat licht de strafeis van 4,5 jaar te laag.

De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij een volkomen weerloze baby van 4 maanden, waarvoor hij als ouder moest zorgen zo heftig door elkaar heeft geschud. Ook houdt de rechter in de straf rekening met een eerdere veroordeling voor een geweldsdelict.

Hoewel de uitspraak in deze zaak lang op zich heeft laten wachten, houdt de rechtbank hier geen rekening mee. De vertraging is een gevolg van uitvoerig onderzoek op verzoek van de verdediging naar de letsels en het ontstaan daarvan. De verdachte kan nog in hoger beroep tegen de uitspraak.