Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

1,5 jaar cel inzake misbruik voor vader uit Zwolle gepakt met onderbroek en broek op knieën bij dochter

Een vader uit Zwolle die door zijn ex gepakt werd met zijn onderbroek en broek op zijn knieën met zijn dochter, is veroordeeld tot 1,5 jaar cel.

De 39-jarige man werd in 2019 met zijn dochter op zolder aangetroffen door zijn ex-vrouw. De man had op dat moment zijn onderbroek en broek op zijn knieën. Zijn dochter was in de ruimte aanwezig. De man gaf toe dat hij werd betrapt bij het kijken van expliciete beelden op de welbekende websites. Na verder onderzoek verklaarde zijn dochter later dat er een half jaar lang meerdere keren verregaande handelingen hadden plaatsgevonden. De rechtbank volgt het meisje in haar verklaring, nu deze, volgens een woordvoerder, voldoende wordt ondersteund door andere bewijsmiddelen. 

De rechtbank neemt het de man bijzonder kwalijk dat hij het vertrouwen van zijn dochter ernstig heeft beschaamd. Het meisje was pas 9 jaar toen de ontuchtige handelingen bij herhaling plaatsvonden. De vader is veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar. Daarnaast moet hij een schadevergoeding betalen aan zijn dochter van ruim 2.800 euro, bestaande uit de vergoeding van reiskosten en een bedrag aan smartengeld. Verder moet de man aan zijn ex-vrouw en moeder van het slachtoffer een bedrag van 1.500 euro aan shockschade betalen, vanwege de psychische klachten die zij ondervindt na confrontatie met de gevolgen van het ontucht. Ook krijgt zij een bedrag van ruim 1.000 euro vergoed, voor reiskosten die zij maakte naar hulpverleners.