De vader wordt tegen de grond gewerkt in de rechtszaal. © YouTube (CNN)

Vader van drie misbruikte dochters valt turnarts die 175 jaar moet zitten aan in rechtszaal

Een vader van drie misbruikte dochters heeft de teamarts van de nationale turnteam in de VS, Larry Nassar, in de rechtszaal aangevallen. De man kon zijn woede niet bedwingen en rende in de richting van de (kinder)misbruiker.

De 54-jarige Nassar kreeg de straf vanwege seksueel misbruik van meerdere turnsters in de tijd dat hij verantwoordelijk was voor de nationale turnteam van de VS. Bij het proces werden 156 meisjes en vrouwen gehoord. De rechter was niet mild tegen Nassar en vertelde hem: ‘U verdient het niet de gevangenis ooit nog te verlaten. U mag mijn vonnis zien als een doodstraf.’

De dokter wilde in eerste instantie niet bij de zitting aanwezig zijn maar werd gedwongen te luisteren naar de verklaringen van zijn slachtoffers. De voormalig coach zal, zoals het er nu naar uitziet, in de gevangenis sterven.

De rechter heeft laten weten de vader in ‘No way’ te zullen gaan straffen voor zijn daad in de rechtszaal. De man zelf zegt zich nu te schamen voor zijn actie en zegt dat hij dit uit emotie deed.