© screenshot (YouTube Tubantia)

Vak-P: ‘Wij staan niet onder druk van motorclub Satudarah’

De supportersvereniging Vak-P van FC Twente heeft gereageerd op de inval van de politie en het beeld dat geschetst wordt dat de supportersvereniging geïntimideerd wordt en onder druk zou staan van motorclub Satudarah.

Vak-P reageerde met een persverklaring op de inval van de politie. Agenten deden afgelopen donderdag tijdens de voetbalwedstrijd FC Twente – PSV een inval in de Grolsche Veste. De inval zou te maken hebben met handel in harddrugs en vermeende intimidatie door leden van motorclub Satudarah.

Hier is geen sprake van volgens de persverklaring van Vak-P. Ze benadrukken dat in een convenant is vastgelegd dat de politie’ te allen tijde op een normale wijze ons supportershome kan betreden’.

Na de politieactie bij de Grolsche Veste is veel ophef ontstaan over het politieoptreden en voornamelijk het moment waarop de inval werd gedaan. Het kwam buiten de stadion tot rellen en opstootjes met de politie. Een agente die van haar paard viel werd geschopt en geslagen door rellende supporters.

https://youtu.be/8FRsNw1A-C8