In het massagraf dat vorige maand in Mexico werd aangetroffen blijken veel meer lijken te liggen dan eerder werd aangenomen. Volgens de Mexicaanse autoriteiten gaat het om zeker 64 lijken. Bij de ontdekking werd nog gesproken van 33.

Uit het onderzoek is gebleken dat de lijken nagenoeg allen sporen vertonen van ernstige marteling. De politie gaat ervan uit dat de moorden gepleegd zijn door een drugskartel. La Barca, het gebied waar de lijken zijn gevonden, ligt op de grens van twee provincies, in een regio waar twee drugskartels een hevige strijd voeren.

Het massagraf werd ontdekt na bekentenissen van corrupte politiemensen van het plaatselijke korps. De autoriteiten waren op zoek naar de lijken van twee federale politieagenten die in handen waren van drugsbende ‘New Generation’ en waarvan vermoedt wordt dat ze ergens in die regio begraven liggen. Dit leidde tot een grote zoekactie wat uiteindelijk heeft geleid tot ontdekking van de massagraf. Volgens Mexicaanse media zijn de lichamen van de twee federale politieagenten niet gevonden in het massagraf.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl