© Crime-Nieuws.nl

Verbazing na gratie en vrijlating ex-presentator Frank Masmeijer in zaak rond cocaïnesmokkel

Voormalig tv-presentator Frank Masmeijer is op vrije voeten na gratie van koning Willem-Alexander.

Dat meldde hij in verschillende media. De oud-NCRV’er mocht door de gratie van de koning zijn cel in Nieuwegein 1,5 jaar eerder verlaten dan gepland. Masmeijer werd in 2014 aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het smokkelen van cocaïne via Antwerpen. De presentator werd in 2019, toen hij al enkele jaren vastzat, in hoger beroep veroordeeld tot negen jaar cel. Eind vorig jaar werd Masmeijer van een gevangenis in België overgebracht naar Nieuwegein, waar hij de rest van zijn straf zou uitzitten.

Tijdens de rechtszaak ontkende de ex presentator iedere betrokkenheid. In 2018 gaf hij toe een kleine rol te hebben gespeeld bij de smokkel van 467 kilo cocaïne in dozen bananen. De oud-presentator zou zich daarnaast ook schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen.

Nu is Masmeijer na jaren detentie op vrije voeten gesteld. Hij zegt zijn vrijlating te danken aan zijn vriendin Anita, een speciale rechter en minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming). Nadat de koning zijn vervroegde vrijlating had bekrachtigd, kon hij de gevangenis als vrij man verlaten.

Er is veel verbazing omtrent de gratie die Masmeijer heeft gekregen. Het is niet gebruikelijk dat de koning iemand gratie verleent. Wat de reden was, wordt niet bekendgemaakt.