Verdacht gedrag rond dure auto leidt naar inbeslagname stapels cash, PGP’s en Rolex

De politie heeft twee mannen in een dure auto gepakt met cash geld en PGP’s na verdacht gedrag. De verdachten deden hun best om niet op te vallen maar dat plan is volledig mislukt.

Agenten zagen vrijdag dat twee mannen aan de Nessestrand enorm hun best deden om geen aandacht te trekken. De twee hingen samen met een derde man bij een dure auto en zijn bij het zien van de politie er direct vandoor gegaan. Dat viel de politie op waarop besloten werd om de mannen in de gaten te houden.

Een aantal keer liepen ze in de richting van de auto, maar steeds als ze politie zagen liepen ze weer snel weg en deden ze alsof ze niks van de auto wisten.Bij een laatste rondje gingen ze op een terras zitten en toen er écht geen politie in de buurt was, haastten ze zich naar hun voertuig en reden het parkeerterrein aan de Kosboulevard af. De politie greep direct in en heeft de twee aan de kant gezet.

De 44-jarige bestuurder uit Den Haag en de 33-jarige bijrijder, een man uit Hoogvliet, die op de achterbank was gaan zitten werden aangesproken en hun auto gecontroleerd. In een plastic zak werden tienduizenden euro’s aan bankbiljetten gevonden en er lagen meerdere telefoons waarmee gecodeerde berichten kunnen worden uitgewisseld.

De mannen zijn vervolgens aangehouden op verdenking van witwassen. Ook de Rolex van de man uit Hoogvliet is in beslag genomen. Een scan van de auto door de Douane, om eventuele verborgen ruimtes te ontdekken, leverde geen extra bijzonderheden op. De politie onderzoekt de zaak.