© crime-nieuws.nl

Verdachte aangehouden in onderzoek liquidatie Remsley Eisden met automatisch vuurwapen

De politie heeft een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Remsley Eisden in Dordrecht.

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober werd in de Van den Tempelstraat in Dordrecht het vuur geopend op een Toyota Yaris. In de geparkeerde auto werd de 36-jarige Remsley Eisden dood aangetroffen. Het voertuig bleek doorzeefd met kogels uit een automatisch vuurwapen. Het slachtoffer is meerdere keren geraakt en vrijwel direct overleden.

Het slachtoffer had iets verderop een café bezocht in winkelcentrum Crabbehof. Toen Eisden onder vuur werd genomen was het ongeveer 00.30 uur. De schutter is gezien door getuigen. Het gaat om een man van circa 1.70 meter lang met een normaal postuur. Hij droeg zwarte kleding en had een capuchon over het hoofd. Een getuige heeft gezien dat die man na het schieten in de Van den Tempelstraat het eerste steegje insloeg in de richting van de Savornin Lohmanweg.

De politie heeft een groot onderzoek gestart naar de liquidatie. Dit heeft nu geleid tot de aanhouding van een verdachte. De 49-jarige man uit Sliedrecht werd vandaag aangehouden en zit in volledige beperkingen vast. De recherche doet verder onderzoek naar de dodelijke schietpartij en sluit meer aanhoudingen niet uit.