De politie heeft in verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht, een verdachte aangehouden. Het gaat om een man die in een forensisch psychiatrische afdeling van een kliniek in Den Dolder zat.

Bij het onderzoeksteam kwam zondag 8 oktober informatie binnen dat leidde naar de 27-jarige verdachte. Het Openbaar Ministerie (OM) en politie besloten om de man niet gelijk aan te houden en te kijken of hij ze eventueel zou leiden naar de vermiste Anne.

De man werd geobserveerd door de politie en uiteindelijk maandagmiddag aangehouden. De familie van de vermiste vrouw is op de hoogte gesteld. De verdachte zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. In het kader van die straf was hij geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving.

Anne Faber is nog steeds vermist en het belangrijkste doel van het onderzoek is erachter komen waar de vrouw is. De politie gaat de opgepakte verdachte verhoren en kijken wat hij de afgelopen week allemaal heeft gedaan en waar hij is geweest. De zoekactie van politie, vrijwilligers en defensie gaat gewoon door.

https://youtu.be/EQOM0oewVjs