© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte aangehouden voor doodschieten kickbokser Stef Muller in Uden

De politie heeft de vermoedelijke schutter van de dodelijke schietpartij waarbij kickbokser Stef Muller om het leven kwam, aangehouden.

De 49-jarige man met de Poolse nationaliteit werd donderdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden in een woning aan de Heuvel in Vorstenbosch. De aanhouding volgde na een uitgebreid onderzoek van de politie. De man werd opgepakt door een arrestatieteam. De woning werd uitvoerig doorzocht op zoek naar sporen en bewijsmiddelen. Op de eerste etage van de woning werd ook een wietkwekerij aangetroffen.

Het onderzoek leidde daarnaast naar een woning aan de Kloosterstraat in Geffen. Het onderzoeksteam had aanwijzingen dat hier mogelijk spullen zouden liggen die van belang waren in het onderzoek. Op diezelfde donderdagmiddag vond ook in deze woning een uitgebreide doorzoeking plaats. Een man die op dat moment in de woning aanwezig was werd aangehouden. Hij kon zich niet legitimeren en heeft vermoedelijk geen rechtmatig verblijf in Nederland. Zijn rol in het geheel wordt verder onderzocht.

Op 30 augustus werd op de Batenburglaan in Uden kickbokser Stef Muller neergeschoten. Het slachtoffer raakte zwaargewond en is kort na de schietpartij overleden. De politie heeft een onderzoek ingesteld wat heeft geleid tot aanhoudingen.