© Politie

Verdachte aangehouden voor lichaam in dakkoffer Oranjekanaal, meer info bekend over slachtoffer

De politie heeft in het onderzoek naar het lichaam in een dakkoffer in het Oranjekanaal, een verdachte aangehouden. Ook is meer bekend over het slachtoffer.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het hoogstwaarschijnlijk gaat om een vrouw van 37 jaar uit Hongarije. De familie van het slachtoffer is door de recherche op de hoogte gebracht. De vermissing van de vrouw werd in februari 2021 bij de politie gemeld. Zij verbleef tot dat moment al enkele jaren in Drenthe en woonde onder meer in Assen en Emmen.

De recherche heeft sinds de melding uitgebreid onderzoek gedaan naar haar vermissing. Dat onderzoek richt zich vanaf het begin op verschillende scenario’s, waaronder het scenario waarin zij slachtoffer is geworden van een misdrijf. Dat onderzoek was nog volop gaande, toen haar lichaam afgelopen maandag in het Oranjekanaal bij Orvelte werd aangetroffen, meldt een woordvoerder.

Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet onderzoek en daaruit zijn aanwijzingen naar voren gekomen die hebben geleid tot de aanhouding van een verdachte. Het gaat om een 52-jarige man uit Assen. Het onderzoek gaat verder en moet uitwijzen of en op welke manier hij betrokken is bij de dood van de 37-jarige vrouw. De verdachte zit in volledige beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.