© Crime-Nieuws.nl

Verdachte aangehouden voor liquidatie man die bezig was met organiseren drugstransport

De politie heeft een verdachte aangehouden voor de liquidatie van een man die mogelijk bezig was met een drugstransport.

Agenten hebben na onderzoek vanochtend een 46-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Jihad Jafo. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Er is een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip.

Op 22 mei werd het lichaam van Jafo gevonden in een kanaal in Almelo. Hij was al sinds 6 december 2021 vermist. Rond 19.30 uur die avond werd hij door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregio en Sleutelweg zijn uitgestapt omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het Overijsselse dorp was. Het lijkt er volgens de politie op dat hij bezig was met het organiseren van een drugstransport. Er is een kans dat hij hierbij in de problemen is gekomen die hem uiteindelijk fataal zijn geworden.