Verdachte aangehouden voor neersteken en beroven meerdere vrouwen in Amsterdam

De politie heeft een man aangehouden die verdacht wordt van het beroven en neersteken van vrouwen in Amsterdam.

Op de H. Cleyndertweg probeerde een man een vrouw te beroven onder dreiging van een mes. Het slachtoffer reageert snel en weet te ontkomen. Kort daarna wordt een vrouw op de Dijkwater gestoken en beroofd. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

Bij de politie komt nog een melding binnen van een straatroof op de Baanakkerspark. Een vrouw wordt daarbij van haar fiets getrokken en onder dreiging van een mes beroofd. De dader slaat na de straatroof op de vlucht.

Even later is het wederom raak en wordt een vrouw slachtoffer van een steekpartij op de Volendamseweg. De vrouw is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie stelde na de meldingen een onderzoek in. Hieruit bleek dat bij alle incidenten vermoedelijk sprake was van dezelfde dader.

Op basis van het signalement is de politie met man en macht gaan zoeken. Op de Insulindeweg werd een verdachte aangehouden. De 41-jarige man wordt verdacht van betrokkenheid bij de reeks steekpartijen en straatroven. De man zit vast en wordt verhoord.