© crime-nieuws.nl

Verdachte aangehouden voor tot ontploffing brengen explosief bij pand

De Rotterdamse politie heeft een verdachte aangehouden na een explosie.

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er een explosie plaatsgevonden bij een woning aan de Cortenbachsingel. Omstreeks 02.45 uur werd de buurt opgeschrikt door een luide knal. Gelukkig raakte er niemand gewond bij het incident. Kort na de explosie heeft de politie een 20-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Het politieonderzoek is in volle gang en de autoriteiten roepen eventuele getuigen op om zich te melden.

De explosie heeft ernstige schade veroorzaakt aan het keukenraam van de getroffen woning. Glasscherven lagen zowel binnen als buiten het huis verspreid. Direct na het incident startten politieagenten ter plaatse een uitgebreid onderzoek. Hierbij kon de verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, in de nabije omgeving worden aangehouden.

Het is niet de eerste keer dat er onrust heerst aan de Cortenbachsingel. In de nacht van woensdag op donderdag vond er ook al een explosie plaats bij een andere woning in de straat. Hierbij raakte een bewoner lichtgewond toen hij net de trap afliep. Gelukkig liep dit voorval niet ernstiger af. De politie heeft sporen veiliggesteld en verricht momenteel onderzoek naar deze zaak.

De politie zet zich met volle toewijding in om de aanpak van de explosies te intensiveren. Dit jaar zijn er al meer dan 50 verdachten aangehouden in verband met dergelijke incidenten. Ook in dit specifieke onderzoek wordt alles op alles gezet om zowel de uitvoerders als de opdrachtgevers achter de explosie te identificeren. De politie benadrukt dat informatie van omwonenden en betrokkenen van cruciaal belang is in dit proces.

De gemeenschap in Rotterdam is geschrokken door de aanhoudende incidenten en de impact ervan op de veiligheid en het welzijn van de buurtbewoners. Men hoopt dat het politieonderzoek snel tot resultaten zal leiden en dat de verantwoordelijken voor deze explosies ter verantwoording worden geroepen.