Verdachte aangehouden voor uitvoeren liquidatie met machinegeweren in Zaandam

In een onderzoek naar de liquidatie van Lucas Boom alias ‘Puk’ in Zaandam, is een verdachte aangehouden.

De 40-jarige man is in zijn cel aangehouden in verband met de liquidatie in 2015. Volgens het OM is de man één van de uitvoerders van de liquidatie. Op korte termijn worden meer aanhoudingen verwacht, meldt een woordvoerder. Eerder werden in het onderzoek al een aantal verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord.

De verdachte werd ook al in 2015 door de politie aangehouden op verdenking van de moord op Lucas Boom. Hij werd toen door de rechtbank in Haarlem vrijgelaten omdat er volgens de rechtbank onvoldoende bewijs was voor zijn betrokkenheid bij de moord. Op grond van een verklaring die een anonieme getuige vorig jaar heeft afgelegd, is de man vandaag voor de tweede keer aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie.  

De man zit op dit moment in voorlopige hechtenis in het onderzoek naar de dood van Mohammed Bouchiki. De volkomen onschuldige 17-jarige Bouchiki werd in 2018 doodgeschoten in het buurthuis op Wittenburg. De man werd afgelopen juni op Curaçao aangehouden en aan Nederland overgedragen en zit sindsdien vast.

Lucas Boom werd op 9  juni 2015 in een woonwijk in Zaandam op klaarlichte dag voor de ogen van leerlingen van een basisschool door mannen met automatische vuurwapens beschoten en geliquideerd. Hij werd geraakt door meerdere kogels en overleed ter plaatse. De schutters zijn in een gereedstaande bestelbus gevlucht. De vluchtauto werd later brandend teruggevonden in Amsterdam-Noord.