Verdachte aangehouden Zegwaard overval (UPDATE)

Zaterdagavond zijn er door de politie Rotterdam-Rijnmond drie mannen aangehouden op verdenking van een overval op een woning in Rotterdam-Hillegersberg. Drie Hagenaars van 25, 28 en 30 jaar zitten vast.

Onder de aangehouden mannen zit “waarschijnlijk” ook Reda N., hij wordt ook verdacht van de overval op Wim Zegwaard in Rijswijk op 22 maart van dit jaar. N. wordt al geruime tijd in de gaten gehouden in verband met de overval op Zegwaard.

Over de woningoverval in Rotterdam-Hillgersberg is verder niets bekend. Het is wel opvallend dat ze al zo snel na de overval zijn aangehouden. Waarschijnlijk komt dat omdat de politie informatie had over Reda of hem in de gaten hield.

Dinsdag maakte de politie in Opsporing Verzocht bekend dat een deel van de horloges is teruggevonden bij een verkeerscontrole. De gevonden horloges zijn maar een fractie van de totale buit.

Wat wel opvallend is, is dat het onderzoek naar de overval op Wim Zegwaard is overgenomen door de Amsterdamse politie.

Blijkbaar is er een verband tussen verdachten van overvallen die het Amsterdamse recherche op het oog heeft en de Haagse Zegwaard overvallers.

(UPDATE)

Misdaadjournalist meld dat Reda N. thuis is aangehouden.

De horloges zijn in mei al teruggevonden bij een verkeerscontrole.

Het Openbaar Ministerie bevestigt de aanhouding van verdachten maar wil in het belang van het onderzoek verder  niets zeggen.