Verdachte bankhelpdeskfraude die pasje op kwam halen bij slachtoffer in Den Haag opgewacht door recherche

De politie heeft in verband met bankhelpdeskfraude een verdachte aangehouden.

Agenten hielden donderdagavond een 19-jarige man uit Alkmaar aan op verdenking van poging oplichting bij een woning aan de Saffierhorst in Den Haag. De politie kwam de verdachte op het spoor nadat de bewoner contact had opgenomen omdat hij was gebeld door een zogenaamde medewerker van een bank die aangaf dat zijn pinpas zou worden opgehaald.

De zogenaamde bankmedewerker vertelde dat er vanuit het buitenland werd geprobeerd een transactie te doen op zijn rekening. Er werden vervolgens vragen gesteld over zijn saldo en eventuele andere rekeningen. De bewoner vertrouwde het niet, belde zijn bank om het verhaal te checken en schakelde vervolgens de politie in.

Een rechercheur is na de melding naar de bewoner gegaan en heeft de persoon die de pinpas zou ophalen opgewacht in de woning. De verdachte, een 19-jarige man uit Alkmaar, belde aan en stelde zich voor als koerier. De bewoner gaf aan dat hij de pinpas ging halen, maar in plaats daarvan liep de rechercheur naar de voordeur en hield de verdachte aan voor poging oplichting. De man zit vast en de politie doet verder onderzoek naar de bankhelpdeskfraude.