De dader loopt met een jerrycan naar de zendmast. © Politie

Verdachte brandstichting zendmast in Groningen aangehouden na tips

De politie heeft een verdachte aangehouden in verband met een brandstichting bij een zendmast in Groningen.

Op 10 april werd een zendmast in brand gestoken aan de Koningsweg. Er ontstond een hevige brand en de zendmast werd volledig verwoest. De Groningse recherche startte gelijk een onderzoek waarbij er camerabeelden zijn veiliggesteld. De beelden zijn in Opsporing Verzocht getoond.

Na uitvoerig onderzoek van de recherche en met behulp van tips van kijkers achterhaalde de politie de identiteit van de verdachte. De 34-jarige man werd donderdagmiddag aangehouden in Groningen. Hij zit nu vast voor verhoor. De politie onderzoekt of de man bij meerdere branden betrokken is geweest.

De betreffende eenheden doen zelf onderzoek naar de branden in hun gebied. De Landelijke Eenheid coördineert en onderzoekt het mogelijk crimineel netwerk dat achter de verschillende branden bij zendmasten zit. Dit gebeurt onder bevoegd gezag van het Landelijk Parket. De politie gaat verder met het onderzoek naar de andere branden en roept burgers op bij eventuele verdachte situaties bij een mast gelijk 112 te bellen en filmbeelden te maken.