© crime-nieuws.nl

Verdachte brute overval Amsterdam na achtervolging zwemmend aangetroffen

In Amsterdam zijn na een achtervolging verdachten aangehouden voor een brute woningoverval.

Op woensdagmiddag drongen rond 16.10 uur twee onbekende personen een woning aan het Maria Snelplantsoen binnen en bedreigden twee jonge bewoners. Met een steekwapen eisten de overvallers buit. Verschillende slaapkamers werden doorzocht maar ondertussen wist één van de slachtoffers haar vader te bellen. De man komt met spoed naar de woning.

De overvallers slaan net op de vlucht op het moment dat de vader arriveert. Er ontstaat een achtervolging en ook de politie is inmiddels onderweg naar de plaats delict. Agenten zien twee rennende personen en grijpen in. De 19-jarige verdachte wordt met behulp van een vuurwapen aangehouden. Ongeveer gelijktijdig zien agenten een 25-jarige verdachte in het Gaasperplas zwemmen. Na aandringen keert hij terug aan wal waarna hij wordt aangehouden. Beide verdachte zitten vast op verdenking van het plegen van een gewapende overval.

Rechercheurs, hondengeleiders, politieagenten en medewerkers van de forensische opsporing hebben ter plaatse en in de omgeving onderzoek gedaan. Daarbij zijn sporen veiliggesteld en zijn meerdere spullen in beslag genomen waaronder twee steekwapens. In de omgeving zijn ook goederen aangetroffen die buit zijn gemaakt bij de overval. De politie doet verder onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.