De politie heeft bekendgemaakt dat de 33-jarige man uit Steenwijk die ervan verdacht wordt op zondag 11 mei zijn 33-jarige partner te hebben gedood, vlak daarvoor een huisverbod opgelegd had gekregen. Even later zou hij mogelijk zijn partner hebben vermoord in hun woning aan de Burgemeester Voetelinkstraat.

Het gezin zou bij de politie en hulpverleningsinstanties in verband met eerdere gevallen van huiselijk geweld al bekend zijn. Zaterdag 10 mei werd bij de politie melding gemaakt van huiselijk geweld in de woning. Ter plaatse troffen agenten een man en een vrouw aan. Tussen hen was ruzie geweest. De agenten constateerden geen zichtbaar letsel bij betrokkenen en bovendien wilde geen van beide aangifte doen.

De politie heeft samen met hulpverleners, van jeugdzorg en stichting huiselijk geweld, met zowel de man als vrouw uitgebreid gesproken. Hierop werd besloten om de 33-jarige man een huisverbod op te leggen. Na deze gesprekken hadden zowel politie als hulpverlening niet de indruk dat er sprake was van een dreigende situatie. Het huisverbod werd later op de avond aan de man gegeven. Dit gebeurde vlak voor het misdrijf plaatsvond. Naast het onderzoek naar de dood van de vrouw wordt nu ook gekeken naar de procedure en beslissingen die zijn genomen in het kader van de hulpverlening.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl