© crime-nieuws.nl

Verdachte dodelijke schietpartij Alblasserdam en moord Vlissingen heeft verklaringen afgelegd

De man die verdacht wordt van dodelijke schietpartij in Alblasserdam en een moord in Vlissingen, heeft meerdere verklaringen afgelegd en blijft langer vastzitten.

Op vrijdagochtend kreeg de politie rond 10:50 uur een melding van een schietpartij bij zorgboerderij Tro Tardi. De hulpdiensten gingen massaal ter plaatse en troffen twee doden en twee zwaargewonden aan. Een 20-jarige vrouw en een 12-jarige jongen raken zwaargewond en liggen nog altijd in het ziekenhuis. Een derde persoon raakte in shock en is door de huisarts behandeld.

Naast de dubbele moord in de zorgboerderij zou de man ook betrokken zijn geweest bij een moord op 4 mei in Vlissingen. Direct na het aantreffen van het 60-jarige slachtoffer werd een groot opsporingsonderzoek gestart. Op donderdagavond 5 mei kwam de 38-jarige man uit Oud-Alblas in beeld als mogelijke verdachte. Daarop zijn volgens een woordvoerder direct diverse bijzondere opsporingsbevoegdheden ingezet om hem te kunnen lokaliseren en vervolgens aan te houden. Na het incident in Alblasserdam bleek dat de aangehouden man, dezelfde man was als waar de politie eenheid Zeeland West-Brabant naar op zoek was. 

Het onderzoek naar beide incidenten is nog steeds in volle gang. Twee grote teams van rechercheurs van de politie eenheden Zeeland West-Brabant en Rotterdam doen het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. De verdachte heeft het afgelopen weekend meerdere verklaringen afgelegd. Ook heeft hij verklaard mails te hebben gestuurd aan RTL Boulevard. Deze mails worden in het opsporingsonderzoek meegenomen.

De 38-jarige man uit Oud-Alblas wordt verdacht van drie keer moord dan wel doodslag en twee keer een poging daartoe, blijft 14 dagen langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam vandaag beslist.