Verdachte dodelijke schietpartij shishalounge Amsterdam opgepakt in Parijs

In het onderzoek naar de dodelijke schietpartij bij de shishalounge in de Ten Katestraat in Amsterdam-West, heeft de recherche een man aangehouden. De Amsterdammer werd opgepakt in Parijs. Bij invallen is onder meer cocaïne en een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

Op 11 november 2016 krijgen twee mannen in of buiten een shishalounge ruzie. Er volgt een vechtpartij en op een gegeven moment vallen er schoten. Het slachtoffer, de 18-jarige Naoufal Mohammadi, had niets met de ruzie te maken en werd onbedoeld geraakt. Hij raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. Twee andere mannen die betrokken waren bij de ruzie raakten lichtgewond door het vuurwapengeweld.

Na onderzoek van de recherche is een 33-jarige Amsterdammer aangehouden in Parijs. De man wordt ervan verdacht de schoten te hebben gelost. Na zijn aanhouding zijn twee huiszoekingen verricht. Het gaat om woningen in Amsterdam-Zuidoost en eentje in Zaandijk. Bij de inval in Zaandijk werd een kilo coke, een vuurwapen en 10.000 euro cash aangetroffen. In verband met deze vondst is een 46-jarige man uit Zaandijk aangehouden. Het aangetroffen wapen is niet gebruikt bij de schietpartij in de Ten Katestraat. De opgepakte Amsterdammer wordt vrijdag voorgeleid.