Verdachte doodrijden Rolex overvaller Arnhem weer vrij

De 34-jarige man uit Arnhem die ervan verdacht wordt een overvaller te hebben doodgereden, is weer vrij. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de voorlopige hechtenis van de man opgeheven.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 47-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats. De man had het gemunt op een Rolex horloge van 30.000 euro die de bewoner te koop had aangeboden op Marktplaats.

De overvaller zou die dag al schietend binnen zijn gekomen en in alle paniek werd hij aangereden door de bewoner die in een busje van een pizzabezorger was gestapt. Zijn vrouw werd ook opgepakt maar mocht al eerder naar huis.

Met het opheffen van de voorlopige hechtenis wil het OM recht doen aan de bijzondere positie van de man. Hij is enerzijds slachtoffer van een gewelddadige overval, maar ook verdachte in het onderzoek naar de dood van de overvaller. Voor dit onderzoek is het niet langer noodzakelijk dat de man in voorlopige hechtenis blijft.

Het onderzoek is in volle gang en wordt gekeken of de overvallen man en vrouw zich mogelijk kunnen beroepen op noodweer of de juridische grenzen van de zelfverdediging overschreden hebben. Het OM zal na afronding van het onderzoek een beslissing nemen inzake de vervolging van de man en vrouw.