Walther 9mm pistool © Carl Walther GmbH - Germany via Wikimedia Commons

Verdachte doodschieten vrouw in woning met kinderen Rotterdam blijft vastzitten

Het voorarrest van de man die vastzit voor het doodschieten van een vrouw in Rotterdam is verlengd.

Het onderzoek naar het overlijden van de 43-jarige vrouw in Rotterdam-Zuid is in volle gang. De 44-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft beslist dat de man voorlopig vast blijft zitten. Hij wordt verdacht van moord dan wel doodslag. Een 52-jarige man die ook was aangehouden is afgelopen woensdag heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek. 

Uit het eerste onderzoek blijkt dat in de nacht van 25 op 26 december de vrouw is doodgeschoten. Op basis van de eerste onderzoeksresultaten komt het onderzoeksteam tot de voorlopige conclusie dat de 44-jarige man de vrouw met een vuurwapen om het leven heeft gebracht.

De man zou die nacht nog in de woning aan de Treek hebben verbleven. Hij heeft in de ochtend de woning verlaten en de kinderen bij hun vermoorde moeder achter gelaten. Eén van de kinderen heeft maandagavond via de telefoon contact gezocht met familie, waarna een familielid direct hulp inschakelde. De kinderen zijn getuige geweest van een verschrikkelijke drama. 

Het onderzoeksteam gaat voorlopig uit van het scenario dat de zaak zich in de relationele sfeer heeft afgespeeld. Het onderzoek naar de toedracht wordt voorgezet. De rol van de 52-jarige aangehouden verdachte wordt nader onderzocht. De 44-jarige verdachte zou met het vuurwapen naar de woning van de ander zijn gegaan en daar zijn verbleven.

Het OM is terughoudend met het verstrekken van meer informatie over de zaak, dit in het belang van de kinderen en het lopende strafrechtelijke onderzoek.