Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Verdachte drugsdealers verzetten zich hevig bij aanhouding in Tilburg

De politie heeft in Tilburg twee mannen verdacht van drugsdealen onder hevig verzet aangehouden.

Agenten zagen afgelopen nacht rond 00.45 uur op de Spoorlaan een voor hen bekende harddrugs verslaafde al bellend lopen. De politie kreeg het vermoeden dat hij mogelijk drugs wilde kopen en besloten om in de gaten te houden. Ze zagen dat hij op het Pascalerf kort contact had met een andere man en daarna iets liet vallen en weer opraapte. Ze besloten hem te controleren. Hij had twee kleine zakjes met cocaïne vast. Hij gaf, volgens de politie, toe dat hij de drugs net gekocht had. Hij had de dealer gebeld.

Via cameratoezicht kregen de agenten door dat de ‘verkoper’ inmiddels op de Besterdring stond en daar in gesprek was met een man in een auto. De agenten fietsten daar naar toe en controleerden eerst de man die zij bij de drugsgebruiker hadden gezien. Het bleek te gaan om een 28-jarige Tilburger die al vaker met de politie in aanraking is geweest.

Tijdens de controle zette de man het ineens op een rennen. Een van de agenten achterhaalde hem, pakte hem vast en bracht hem naar de grond. De verdachte probeerde zich vervolgens met kracht los te trekken. Uiteindelijk lukte het hem te overmeesteren en naar de arrestantenbus over te brengen. In zijn tasje dat hij om zijn nek had werd contant geld, twee gripzakjes met hennep en een zakje met 3 XTC-pillen aangetroffen.

Ook de andere man met wie hij stond te praten, eveneens een bekende van de politie, werd vervolgens gecontroleerd. Hij bleek een tasje bij zich te hebben met daarin vijf sealbags met elk vijf XTC pillen. Ook hij sloeg tijdens de controle op de vlucht. Hij werd achterhaald en kwam samen met de agent ten val. Ook de tweede verdachte verzette zich hevig. Hij maakte trappende bewegingen en schopte daarbij een van de agenten tegen de rechterknie.

Enkele omstanders waren hinderlijk aanwezig door de aanhouding op korte afstand te filmen. De arrestant in de bus probeerde op dat moment van de verwarring gebruik te maken om te vluchten. Hij werd echter terug de politiebus ingeduwd. Uiteindelijk zijn beide mannen overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zitten vast en de politie doet verder onderzoek in deze zaak.