Verdachte drugshandel geobserveerd en aangehouden na anonieme tips over drugsdealen

De politie heeft na anonieme tips over mogelijke drugshandel een drugsdealer gepakt in Tilburg.

Naar aanleiding van binnengekomen anonieme meldingen over mogelijk dealen van drugs werd er een onderzoek ingesteld. Hierbij kwam al snel een 26-jarige man in het vizier als verdachte. Agenten zagen de auto van de mogelijke dealer zaterdagavond door de stad rijden en hielden het voertuig in de gaten. Op de Ringbaan-Zuid zagen zij dat de bestuurder van de auto parkeerde en vluchtig kort had met een andere automobilist. Vervolgens reed de vermoedelijke verkoper weer weg.

Omdat het vermoeden bestond dat er een drugsdeal had plaatsgevonden, werd de mogelijke koper gecontroleerd. Tijdens de controle bleek dat diegene inderdaad harddrugs had gekocht. Vervolgens werd de verdachte gecontroleerd door de politie. De man bleek tientallen zakjes met cocaïne en ketamine op zak te hebben en is aangehouden.

Na de aanhouding is de woning van de verdachte doorzocht. Agenten troffen in het pand geen drugs aan. In een andere woning waar hij ook af en toe verblijft werden wel drugs en geld aangetroffen. De drugs, het geld en zijn auto zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.