Verdachte gepakt na explosie in Nootdorp, mogelijke link met eerdere aanslag

De politie heeft een verdachte gepakt na een explosie bij een woning in Nootdorp.

In de nacht van zaterdag op zondag kregen de hulpdiensten rond 1.15 uur melding van een explosie aan de Burgemeester Schölvinckplein. Een woning in de straat bleek het doelwit te zijn geweest. Er raakte niemand gewond. De naastgelegen woningen zijn vanwege van de veiligheid korte tijd ontruimd.

De politie heeft het gebied afgezet en een onderzoek gestart. Hierbij werd onder meet getuigen gesproken die kort na de explosie een auto zagen wegrijden. Het voertuig is even later gesignaleerd op de snelweg. De bestuurder, een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel, kreeg een stopteken en is aangehouden als verdachte. Het voertuig is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

Op dinsdag 6 december vond in de omgeving bij een woning aan de President Kennedystraat ook een explosie plaats. Het bleek hoogstwaarschijnlijk een doelgerichte actie, bedoeld voor een andere woning. De burgemeester heeft toen de woning aan het Burgemeester Schölvinckplein gesloten uit veiligheidsoverwegingen. De politie onderzoekt een mogelijke link tussen de aanslagen.