Foto ter illustratie.

Verdachte gepakt op Duitse vliegveld na doodsteken man in Beverwijk hoort 11 jaar eisen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 11 jaar geëist voor het doodsteken van een man in Beverwijk.

Op dinsdag 11 april heeft het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 11 jaar geëist tegen een 48-jarige man die verdacht wordt van een dodelijke steekpartij in Beverwijk. De man zou op zaterdag 8 januari 2022 zijn buurman hebben neergestoken met een mes, waarna het slachtoffer ter plaatse overleed aan zijn verwondingen.

Het incident vond plaats in een pand aan de Kloosterstraat in Beverwijk, waar meerdere kamers aan verschillende mensen werden verhuurd. Op camerabeelden is te zien dat de verdachte kort voor het steekincident in de keuken bezig was, waarna hij naar de kamer van het slachtoffer’s buurman liep. Even later raakten de verdachte en het slachtoffer in gevecht, waarbij de verdachte stekende en slaande bewegingen maakte richting het slachtoffer. Na het incident liep de verdachte terug naar zijn kamer met een mes in zijn hand en verliet hij het pand enkele minuten later.

Het forensisch onderzoek wees uit dat er zowel DNA van de verdachte als het slachtoffer op het mes zat, dat even later in een steeg werd gevonden door een getuige. De verdachte verklaarde dat er sprake was van een noodweersituatie en dat het slachtoffer zelf veroorzaakt zou hebben dat hij geraakt werd door het mes. Het OM is echter van mening dat de verdachte zich niet in een benarde situatie bevond en er dus geen sprake was van noodweer. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.