Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Verdachte gepakt voor drugshandel en klanten benaderd na tips Meld Misdaad Anoniem

De politie heeft na tips via Meld Misdaad Anoniem in Kerkdriel een verdachte aangehouden voor drugshandel.

Het onderzoek werd gestart nadat vorig jaar zomer meerdere meldingen via Meld Misdaad Anoniem binnenkwamen inzake verkoop van drugs vanuit een woning aan de Paterstraat. De bewoner zou ook drugs verkopen in het centrum van Kerkdriel. De maanden daarna heeft de politie onderzoek gedaan. In februari 2022 zijn twee vermoedelijke klanten, na een kort bezoek aan de woning, aangehouden en bleken in het bezit van harddrugs.

De politie besloot vervolgens om in actie te komen en heeft de 42-jarige man aangehouden. Hij bleek in het bezit van 27 wikkels cocaïne. De woning van verdachte werd onder leiding van de rechter-commissaris doorzocht. In de woning werd naast een ploertendoder een aanzienlijke hoeveelheid amfetamine en GHB aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd.

Uit het onderzoek van de mobiele telefoon van de verdachte bleek dat hij al ruim een jaar aan vermoedelijk tientallen klanten in en uit de directe omgeving van Kerkdriel drugs heeft verkocht. De politie heeft een aantal klanten al gesproken, anderen worden de komende tijd nog benaderd om volgens een woordvoerder meer zicht te krijgen op de omvang en de periode waarin de handel heeft plaatsgevonden.