Verdachte gepakt voor op slinkse wijze roven ruim 120.000 euro van hoogbejaarde slachtoffers

De recherche heeft een man aangehouden die op slinkse wijze ruim 120.000 euro wist buit te maken van hoogbejaarde slachtoffers.

De gedupeerden werden telefonisch benaderd en er werd verteld dat er een transactie plaats gevonden zou hebben naar een buitenlandse rekening. Vervolgens kregen ze thuis bezoek van een man die claimde hen te komen helpen in verband met de frauduleuze transactie. Terwijl het slachtoffer aan de praat werd gehouden wist de dader het maximale transactiebedrag te verhogen. Hierna werd de indruk gewekt dat alles weer in orde was. De man nam de pas mee om bij de bank in te leveren. In werkelijkheid ging hij direct naar een pinautomaat of ging winkelen en verrichtte daar transacties van talloze duizenden euro’s.

Na uitgebreid onderzoek van de Amsterdamse recherche kwam de verdachte in beeld. De 25-jarige man uit Almere is dinsdag aangehouden. Na zijn aanhouding zijn er in Amsterdam en Almere huiszoekingen geweest. Hierbij werden diverse goederen in beslag genomen waaronder, dure merkkleding en de auto van de verdachte. 

Het Openbaar Ministerie (OM) en de Amsterdamse politie denken dat de man in ongeveer 6 maanden tijd meer dan 120.000 euro buit heeft weten te maken met zijn werkwijze. Het onderzoek wordt voortgezet.