© Crime-Nieuws.nl

Verdachte gepakt voor prepareren bedrijfsauto’s in Encrochat onderzoek drugssmokkel Rotterdam

In een onderzoek naar grootschalige drugssmokkel in de Rotterdamse haven, is een man gepakt die bedrijfsauto’s zou hebben geprepareerd.

Een 36-jarige man uit Ridderkerk is afgelopen woensdagochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugshandel in de Rotterdamse haven. De man wordt ervan verdacht auto’s te hebben geprepareerd waarmee uithalers drugs de haventerreinen op brachten en weer wegvoerden. Dit lukte doordat de auto’s door de man zodanig werden bewerkt dat ze niet van de reguliere bedrijfsauto’s te onderscheiden waren.

De aanhouding vond plaats na intensief onderzoek door Team Oscar, het speciale ondermijningsteam van de politie Rotterdam dat zich bezighoudt met onderzoek naar fenomenen binnen ondermijnende criminaliteit. Dit team brengt informatie samen om een beter beeld te krijgen van criminele netwerken en hun werkwijzen. Zo stuitte het team op de 36-jarige man uit Ridderkerk, die nu wordt verdacht van betrokkenheid bij drugshandel.

Bij de aanhouding van de man werden in zijn woning een grote hoeveelheid dure merkkleding, een duur merkhorloge en drie personenauto’s in beslag genomen. Omdat wordt aangenomen dat deze zijn gekocht met crimineel verkregen geld, zijn ze in beslag genomen. De man zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De aanhouding van de man is een belangrijke stap in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit in de Rotterdamse haven. Als politie wil men niet alleen verdachten opsporen en aanhouden, maar ook breder kijken naar het fenomeen. Door criminele netwerken en hun werkwijzen in kaart te brengen, kunnen er interventies worden bedacht om de werkwijzen te verstoren en zo de criminaliteit te stoppen.