© crime-nieuws.nl

Verdachte gepakt voor zware mishandeling in Utrecht door groep van twintig man

De politie heeft een verdachte gepakt voor een zware mishandeling bij een verkeersruzie in Utrecht. Het slachtoffer lag een tijdje in coma.

In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 juni 2020 reed het slachtoffer met twee vrienden door de Kanaalstraat, op zoek naar een plek om te eten. Er ontstond een conflict toen de bestuurder van een grijze Volkswagen Polo meerdere keren de weg blokkeerde. De ruzie liep uiteindelijk op straat uit in grof geweld.

Ongeveer twintig mannen doken bij de auto’s op en deelden rake klappen uit. Ondertussen probeerde iemand de auto van het slachtoffer te stelen. Het slachtoffer wilde dit voorkomen door zich aan zijn wagen vast te klampen. De man werd meegesleept en kwam uiteindelijk met zijn hoofd tegen een fietsenrek terecht. De auto is later teruggevonden in de Palembangstraat.

Na het ernstige gewed lag de man negentien dagen in coma. Hij heeft meerdere operaties aan zijn schedel moeten ondergaan en is blind aan één oog. De man zal nooit meer volledig herstellen en is niet meer in staat om te werken.

De recherche heeft een onderzoek gestart en nu twee jaar een verdachte weten te traceren. Het gaat om een 22-jarige man uit Utrecht. Hij is maandagochtend opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.