Foto ter illustratie. © Pexels / Pixabay

Verdachte getraceerd en gepakt voor poging moord na steekpartij in volle voetbalstadion

Er is een onderzoek gestart naar een poging tot moord tijdens een voetbalwedstrijd.

De politie in Noord-Californië heeft een man gearresteerd die ervan verdacht wordt een andere man neergestoken te hebben tijdens de voetbalwedstrijd tussen Mexico en Qatar op zondagavond.

De arrestatie vond plaats in Sacramento, waar Alejandro Garcia-Villanueva werd aangehouden in zijn huis zonder enig incident. Een rechter had een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Garcia-Villanueva op verdenking van poging tot moord. De politieafdelingen van Santa Clara (SCPD) en Sacramento werkten samen om de arrestatie mogelijk te maken. De politie kon de verdachte identificeren met behulp van geavanceerde videotechnologie in het Levi’s Stadium en waardevolle informatie uit de gemeenschap, zo meldde de politie op Facebook.

Volgens de politie werd het slachtoffer tijdens de CONCACAF Gold Cup-voetbalwedstrijd gestoken in de buurt van zijn bovenste sleutelbeen na een confrontatie met Garcia-Villanueva. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en ontvangt medische behandeling voor zijn verwondingen. Univision meldde dat het slachtoffer herstellende is van zijn verwondingen, aldus ABC-zender KGO in San Francisco.

De politie had aanvankelijk een vrouw geïdentificeerd als een persoon van belang in verband met het incident, maar na onderzoek bleek dat ze geen strafbaar feit had gepleegd en werd ze vrijgelaten op de plaats van het incident, zo meldde SCPD. Het onderzoek naar de zaak is nog gaande en verdere details zullen naar verwachting in de loop van het onderzoek bekend worden gemaakt.