© crime-nieuws.nl

Verdachte in Groningen gepakt voor grootschalige kweek van wiet en deelname criminele organisatie

De politie heeft in Groningen een verdachte aangehouden in een onderzoek naar grootschalige kweek van wiet en deelname aan een criminele organisatie.

De 50-jarige man kwam in beeld tijdens een onderzoek naar hennepteelt. Hierbij werd op 7 februari al vier verdachten aangehouden voor witwassen en productie van wiet. Bij de invallen en doorzoekingen troffen agenten grote hoeveelheden contant geld, wiet en meerdere vuurwapens en munitie aan. Op 21 juni werden opnieuw twee aanhoudingen verricht. Hierbij werd een grote hoeveelheid harddrugs aangetroffen en in beslag genomen.

De 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is op dinsdag door een arrestatieteam van de politie aangehouden in de omgeving van het Hoendiep in Groningen. Vervolgens zijn er op twee locaties zoekingen gedaan. In een pand in Weiteveen trof de politie een wietkwekerij aan met ongeveer 260 planten. In een pand in Oostwold trof de politie een hennepstekkerij aan met ongeveer 2.600 stekjes en 300 planten. De verdachte zit vast en het onderzoek wordt voortgezet.