Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Verdachte in onderzoek zware explosies Poolse supermarkten op vrije voeten

Een man die door justitie verdacht wordt van betrokkenheid bij explosies bij Poolse supermarkten, is door de rechtbank vrijgelaten.

In verband met het onderzoek werden in mei vier verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Het gaat om mannen uit Amsterdam van tussen de 20 en 26 jaar. Volgens justitie zouden ze betrokken zijn geweest bij twee of meer van de in totaal vijf explosies bij supermarkten.

Bij verschillende supermarkten vonden er in december en januari zware explosies plaats. Het ging om panden in Aalsmeer, Heeswijk-Dinther, Tilburg en twee keer in Beverwijk. Door de aanslagen ontstond enorm veel schade en gevaar voor de omgeving. Er werden explosieven gebruikt die vergelijkbaar zijn met die waarmee ook plofkraken worden gepleegd.

De rechtbank heeft nu besloten om een verdachte vrij te laten. Justitie gaat hiertegen in beroep. De drie andere verdachten zitten nog vast. Het onderzoek naar de explosies bij de supermarkten is nog in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.