Verdachte in Rotterdam gepakt voor schietpartij in Haags café

De politie heeft een verdachte gepakt voor een schietpartij in een Haags café.

Deze week heeft de politie een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij die plaatsvond in een café aan de Herenstraat in Den Haag. Op vrijdag heeft de verdachte voor de rechter-commissaris gestaan, die besloten heeft om zijn voorarrest met 14 dagen te verlengen.

In de vroege ochtend van zondag 6 augustus werd in het genoemde café een schietincident gemeld, waarbij een 36-jarige man slachtoffer werd van een schotwond. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Naar aanleiding van het incident lanceerde de politie een opsporingsonderzoek. Hierbij werden getuigen ondervraagd uit het uitgaanspubliek en camerabeelden in de stad geanalyseerd.

Op woensdagavond 16 augustus werd een verdachte gearresteerd in Rotterdam. Deze persoon wordt verdacht van poging tot doodslag. Op vrijdag heeft de verdachte voor de rechter-commissaris gestaan, die besloten heeft om het voorarrest met 14 dagen te verlengen. De verdachte blijft gedurende deze periode in hechtenis met alle daarbij horende beperkingen.