Verdachte in zaak vermiste Madeleine McCann ook in beeld voor verkrachting vrouw

De man die is aangehouden in het onderzoek naar de verdwijning van de peuter Madeleine McCann wordt nu ook verdacht van de verkrachting van een vrouw.

De politie kwam het nieuwe slachtoffer op het spoor door een oproep in juni. Daarin werd getuigen in de McCann-zaak gevraagd om zich te melden.

Het gaat volgens The Guardian waarschijnlijk om Hazel Behan. De krant schreef een week na de oproep dat zij in 2004 in Portugal door een onbekende man in haar appartement werd aangevallen en misbruikt. De dader werd nooit gevonden. Het slachtoffer woonde op 30 kilometer van de plaats in de Algarve waar Madeleine McCann in 2007 met haar ouders op vakantie was. Het meisje verdween uit hun appartement, toen haar ouders verderop bij vrienden aan het eten waren. Sindsdien is McCann spoorloos.

De zaak kwam in juni in een stroomversnelling met de aanhouding van een 43-jarige Duitse zedendelinquent. De man hield zich tussen 1995 en 2007 geregeld in de Algarve op. Hij bleek in 2005 in Portugal een Amerikaanse vrouw van 72 te hebben verkracht. Behan ontdekte overeenkomsten met de manier waarop zij zelf destijds was aangevallen door de dader.