Verdachte van inbraak mishandelt drie agenten

Zondagochtend heeft de politie een 44-jarige man aangehouden die verdacht wordt van een inbraak in een schuur aan de Herenweg in Alkmaar. Dit ging niet zonder slag of stoot want de verdachte mishandelde drie agenten voordat hij gepakt kon worden.

De politie kreeg rond 05.40 uur melding van een inbraak in een schuur. Bij aankomst bleek dat de verdachte al was vertrokken. Met behulp van een politiehond kon hij in de buurt worden opgespoord. Toen hij de agenten zag vluchtte hij weg en zwom een sloot over. Ook gooide hij een fiets naar een politieagente, die hierdoor lichtgewond raakte.

Kort daarna kwam een andere agent de verdachte tegen op de Achterweg en probeerde hem aan te houden. Hij spoot pepperspray in het gezicht van de vermeende inbreker die de agent een slag in zijn gezicht gaf en er opnieuw vandoor ging.

Niet veel later liep hij weer een agent tegen het lijf die ook pepperspray gebruikte om de man aan te kunnen houden. Opnieuw sloeg de verdachte de politieagent en probeerde er vandoor te gaan. Tijdens zijn vlucht kwam hij ten val en kon hij eindelijk worden aangehouden. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.