Verdachte kruipt midden in de nacht door greppel met bivakmuts ‘om konijnen te vangen’

De politie heeft afgelopen nacht twee mannen met bivakmutsen aangehouden na verdacht gedrag bij bedrijventerrein De Run in Veldhoven. Eén van de twee vertelde de politie dat er niets aan de hand was en verklaarde: ‘Ik ben konijntjes aan het vangen’.

Rond 0.30 uur kreeg de politie een melding dat er in de berm van de A67 mannen met bivakmutsen zouden lopen. Dat alles gebeurde in de buurt van een het hekwerk dat toegang geeft tot een parkeergarage van bedrijventerrein De Run.

Eenmaal bij het bedrijventerrein zagen agenten twee mannen die zich op hun buik verplaatsten door de greppel. Toen de politie dichterbij kwam werden meerdere spullen weggegooid. Het bleek onder meer te gaan om een bivakmuts. De mannen waren verder in het bezit van een mes en een zaklamp.

De twee mannen van 53 en 47 jaar uit Eindhoven zijn daarop aangehouden. Volgens één van de twee was er niks aan de hand en was hij bezig met het vangen van konijntjes. De twee zijn bekenden van de politie. Hun rol wordt onderzocht door de politie.