Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

‘Verdachte liquidatie afperser Itzhak Meiri in Amstelveen legt bekentenis af’

Een verdachte in de zaak rond de liquidatie van de ‘bekende afperser’ Itzhak Meiri in Amstelveen, heeft een bekennende verklaring afgelegd.

Dat schrijft De Telegraaf. De 21-jarige verdachte zou verklaringen hebben afgelegd inzake zijn mogelijke rol bij de moord. Hij geeft toe betrokken te zijn geweest bij de liquidatie. Naar eigen zeggen heeft hij gefungeerd als chauffeur van de vluchtauto. Ook zou hij voorverkenningen hebben gedaan en het doelwit geobserveerd en gevolgd. Dit werd met onder meer een peilbaken gedaan. De verdachte werd een dag na de liquidatie aangehouden in de auto die bij de moord zou zijn gebruikt. Later werd nog een 16-jarige jongen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie.

Het slachtoffer werd op 22 december 2021 rond 10.50 uur op de Wieringerstraat in Amstelveen onder vuur genomen. Er zouden zeker zeven of acht schoten zijn gelost. Meiri raakte zwaargewond en is in het ziekenhuis overleden. De politie heeft de plaats delict afgezet en een groot onderzoek ingesteld naar de liquidatie.