Een man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de liquidatie van Najib Bouhbouh heeft in zijn cel in de Haarlemse koepelgevangenis suïcide gepleegd. Bouhbouh werd op 18 oktober 2012 op klaarlichte dag koelbloedig geliquideerd voor het Crowne Plaza Hotel in Antwerpen.

De verdachte is de 36-jarige Chris B. Hij werd eerst gezien als getuige van de moord aangezien hij die dag samen met Bouhbouh in het hotel was. Bij het verlaten van het hotel werd Bouhbouh geliquideerd.

Echter troffen de agenten na onderzoek vingerafdrukken van B. aan op een telefoon waarmee kort voor de liquidatie was gebeld naar een telefoon in gebruik bij de schutters. Daarop werd hij eind mei gearresteerd in Antwerpen. Hij bleek toen gewapend middels een revolver.

Zijn advocaat Cathalijn Maat heeft laten weten dat haar cliënt nimmer een verklaring heeft afgelegd en dat hij ook niet van plan was om dit in de toekomst te gaan doen. Echter gonsde het in ‘het milieu’ van de geruchten dat Bouman wel degelijk had gepraat.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl
Bron: Het Parool