© Crime-Nieuws.nl

Verdachte liquidatie Colombiaan om blokken cocaïne in Bergen aan Zee zelf geliquideerd in Macedonië

Een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de liquidatie van een Colombiaan bij een ruzie om cocaïne in Bergen aan Zee blijkt in Macedonië te zijn geliquideerd.

Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De strafzaak tegen negen verdachten gaat op woensdag van start. De zaak draait om een dodelijke schietpartij waarbij een 45-jarige man uit Colombia om het leven kwam. Het gewelddadige incident vond plaats op klaarlichte dag op dinsdag 16 februari 2021 om 15.45 uur op het Van der Wijckplein in Bergen.

Uit onderzoek blijkt dat meerdere mannen die dag probeerden het slachtoffer te ontvoeren, waartegen de man zich verzette. Hij werd neergeschoten en stierf korte tijd daarna aan zijn verwondingen. De politie start een onderzoek waarbij meerdere verdachten in beeld zijn gekomen. Het gaat om een 36-jarige man uit Den Haag, een 49-jarige man, een 44-jarige man, een 27-jarige man uit Den Haag, een 31-jarige man, een 30-jarige man uit Den Bosch en een 28-jarige man uit Assen. Deze laatste man is de enige die op dit moment nog vastzit.

De andere zeven verdachten zijn eerder door de rechtbank geschorst. Eén van hen, een man van 28 jaar, is op maandag 6 maart 2023 geliquideerd in Macedonië. In die strafzaak zal het OM daarom vragen om niet ontvankelijk te worden verklaard. De negende verdachte is nog voortvluchtig.