© US Army (public domain) via Wikimedia Commons

Verdachte liquidatie Parsa010 bekent moord maar zegt ‘was zelfverdediging’

In de zaak rondom de liquidatie van de Parsa Maboud alias ‘Parsa010’ uit Zoetermeer, heeft één van de verdachten de moord bekend. Dat meldt RTV Rijnmond.

Volgens de verdachte schoot hij het slachtoffer uit zelfverdediging dood nadat hij, naar eigen zeggen, stelselmatig zou zijn geterroriseerd en bedreigd. Vanwege de bedreigingen ging hij die dag gewapend naar de woning in Ommoord. Toen er wapens werden getrokken schoot de verdachte terug en werd Parsa dodelijk geraakt. Aldus de advocaat van de man.

De 21-jarige Parsa Maboud uit Zoetermeer werd op 28 mei 2017 geliquideerd toen hij aan het bbq’en was bij vrienden in de Rotterdamse wijk Ommoord. Hij werd door meerdere kogels geraakt en bezweek ter plekke aan zijn verwondingen.

Na de liquidatie startte de politie een groot onderzoek wat leidde tot aanhoudingen. Eén verdachte werd in Hongarije opgepakt en de andere man werd in Frankrijk aangehouden.

Het was niet de eerste keer dat de 21-jarige Parsa Maboud alias Parsa010 onder vuur werd genomen. Vier jaar eerder overleefde hij ook al een poging tot liquidatie.