De politie heeft tijdens een verkeerscontrole een man met stapels cash op zak aangehouden voor witwassen en identiteitsfraude.

Agenten controleerden donderdagavond rond 22.45 uur de inzittenden van een auto op de Backer en Ruebweg in Breda. Een man legitimeerde zich met een rijbewijs op naam van een 22-jarige man uit Willemstad, maar leek helemaal niet op de persoon op de foto.

Omdat de agenten vermoedden dat de verdachte hun een vals ID had overhandigd, werd de man aangehouden. Het rijbewijs waar hij zich mee legitimeerde, is in beslag genomen. Tijdens de fouillering troffen ze bij de man geld aan. Het bleek te gaan om bijna 10.000 euro. Het geld is in beslag genomen en de man is naast ID-fraude ook aangehouden voor witwassen.

Op het bureau is onderzocht wie de man was. Hij gaf zelf aan een 31-jarige man uit Roosendaal te zijn. Dat bleek inderdaad zo te zijn. De man was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek hij al eerder te zijn aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Ook hiervoor is proces-verbaal opgemaakt.

Verder werd tijdens het onderzoek ook duidelijk dat de verdachte nog veel openstaande boetes had. In totaal ging het om een bedrag van bijna 6400 euro. Tot slot bleek de man zich niet aan schorsende voorwaarden te hebben gehouden. Hij is in de cel gezet voor nader onderzoek en verhoor.