Verdachte mishandeling politieagent tijdens trouwstoet is ‘broer van bruid’

De man die vastzit in verband met de mishandeling van een politieagent tijdens een trouwstoet in Rotterdam, blijkt de broer van de bruid te zijn.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Het OM hekelt de opstelling van de familie binnen dit onderzoek: ‘Het is overduidelijk dat de familie wist wie de agent heeft mishandeld. Desondanks hebben zij niet alleen gezwegen over de rol van de verdachte, maar ook nog eens het onderzoek bemoeilijkt door bewust tegen te werken.’ Het onderzoek heeft hierdoor onnodig veel tijd in beslag genomen.

Op 30 augustus kwamen er bij de politie in Rotterdam meerdere meldingen over een overlastgevende trouwstoet. Een agent sprak de feestgangers aan maar dat bleek niet te helpen. Op een andere locatie werden andere weggebruikers wederom geblokkeerd waarna de politie in actie kwam. Tijdens de aanhouding van een verdachte werd een agent neergeslagen. De verdachte, een 25-jarige Rotterdammer, werd recent aangehouden in Lopik. Zijn voorarrest is door de rechter-commissaris verlengd.