Foto ter illustratie.

Verdachte moord Amsterdammer (21) had valse ID, stukken vlees en bebloede kleding op vliegveld Lissabon

De man die verdacht wordt in de zaak rond de dood van een 21-jarige Amsterdammer werd gepakt op het vliegveld van Lissabon vanwege een valse ID. Ook bleek hij stukken vlees en bebloede kleding bij zich te hebben.

De 26-jarige man wordt door de politie verdacht van moord of doodslag op de Amsterdammer. De man bleek het slachtoffer te zijn van een zeer ernstig geweldsmisdrijf. Zijn lichaam werd zondag na een melding aangetroffen in zijn ouderlijk huis in stadsdeel Noord. Na de vondst startte de politie een onderzoek.

Uiteindelijk werd de verdachte maandag op het vliegveld in Portugal aangehouden. De man had een valse identiteitsbewijs uit Italië bij zich en probeerde naar Brazilië te reizen. Na onderzoek bleek dat hij door de Nederlandse autoriteiten gezocht werd inzake de moord. Hij zit nu vast in afwachting van overlevering aan Nederland.

De aangetroffen stukken vlees blijken niet gelinkt aan de zaak. Dat laat een woordvoerder van de politie weten aan AT5. De bebloede kledingstukken zijn wel in beslag genomen in verband met het onderzoek naar de dood van de Amsterdammer.