Belgische verdachte dubbele moord Hooge Zwaluwe ‘kleine kruimeldief’

De 39-jarige Marokkaans-Belgische Samir T. die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dubbele moord in Hooge Zwaluwe zou volgens bekenden ‘geen zware crimineel’ zijn maar een ‘kleine kruimeldief’.

Dat meldt BN DeStem op basis van gesprekken met bekenden van de man die uit Antwerpen komt. De moordverdachte zou geen lid zijn geweest van een grote criminele organisatie en zeker geen ervaring hebben in deals met topcriminelen.

De kleine kruimeldief heeft dan wel wat uit te leggen wat hij die noodlottige dag in het vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe deed. Ook de andere verdachte, de 46-jarige Roy O., heeft wat uit te leggen.

Eén van de vrienden van T. zou sinds de woensdag van de dubbele moord in paniek op de vlucht zijn geslagen. Hij is mogelijk ook betrokken geweest bij de dubbele moord. Maar ook hij zou geen grote crimineel zijn volgens bekenden die BN DeStem heeft gesproken.

Wat de achtergronden zijn geweest voor de dubbele moord waarbij Brian Dalfour en Muljaim Nadzak werden doodgeschoten is vooralsnog niet duidelijk. Zo wordt er gesproken over een ripdeal en/of conflicten omtrent mislukte cocaïnetransporten met een drugsorganisatie uit omgeving Antwerpen.

brian dalfour no surrender hooge zwaluwe
Brian Dalfour

 

Muljaim Nadzak (34)
Muljaim Nadzak