De verdachte van de moord op de maffiabaas van de Gambino-misdaadfamilie in New York mocht niet op date met het nichtje van de 53-jarige ‘Franky Boy’ Cali.

Dat zou volgens verschillende Amerikaanse media een mogelijk motief voor de moord zijn geweest. De 24-jarige Anthony Comello zou tot zijn grote frustratie niet hebben mogen daten met het nichtje van de maffiabaas. Dat zou de reden zijn geweest dat de verdachte de maffiabaas voor zijn woning op Staten Island heeft doodgeschoten.

Comello werd al snel na de moord getraceerd en aangehouden door de politie. Dit komt voornamelijk omdat de verdachte het kenteken van de SUV van ‘Franky Boy’ eraf had gereden en vervolgens met zijn handen vastpakte en terug heeft gegeven aan de maffiabaas. Hierdoor had de politie zijn vingerafdrukken en is de verdachte snel tegen de lamp gelopen.

Toen ‘Franky Boy’ het kenteken in de kofferbak van zijn wagen wilde leggen kwam Comello met een vuurwapen op hem af en schoot twaalf keer. Zes kogels raakten de maffiabaas die later in het ziekenhuis overleed. Comello is geen maffialid en de moord lijkt zoals het er nu naar uitziet niet op een afrekening in het criminele circuit. Het onderzoek van de politie in New York is in volle gang en de verdachte zit vast voor verhoor.